M.Sc. Politieke Wetenschappen

 • On Campus
 • 12 months
 • EUR610 per Year (International

  Tuition fee for the international students.

  )
  EUR610 per Year (EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
 • Dutch ( Find a course )
University of Antwerp | Antwerp, Belgium
De master in de politieke wetenschappen focust op 3 subdisciplines: internationale politiek, Europese politiek en vergelijkende politiek. Tijdens je opleiding analyseer je processen als beleids- en besluitvorming en belangenverdediging . Daarnaast bestudeer je ook de belangrijke politieke Europese en internationale instituties en organisaties, en de politieke economie daarvan. Het studieprogramma is niet louter gericht op het verwerven van kennis. Ook jouw analytische competenties staan centraal.

Description

Advertisement

360° blik op politiek

De master in de politieke wetenschappen is een generieke master in politieke wetenschappen, opgebouwd rond drie subdisciplines:

 • internationale politiek
 • Europese politiek
 • vergelijkende politiek

Deze master biedt een analyse van binnenlandse, Europese, en internationale politieke processen zoals beleidsvorming, besluitvorming en belangenverdediging.

Blik achter de schermen

De opleiding kijkt daarnaast ook achter de schermen en besteedt aandacht aan onderhandelen, debatteren en rapporteren over politieke problemen binnen landen, en tussen landen in de Europese Unie en op het wereldtoneel.

Centraal staan basisvakken over politieke instituties, aangevuld met diverse keuzemogelijkheden om je verder te verdiepen in internationale politiek, politieke partijen, internationale politieke economie, internationale organisaties, belangengroepen, beleidsvorming en politiek gedrag.

Stel je analyseblik op scherp

De opleiding staat voor meer dan alleen kennisoverdracht: ze wil vooral analytische competenties bijbrengen met het oog op een beter begrijpen en verklaren van de steeds sneller evoluerende nationale en internationale politieke context.

Samenwerking met andere universiteiten zorgt voor breed blikveld

Mede dankzij intensieve samenwerking met het Departement Politieke Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel en docenten aan buitenlandse universiteiten, is het aanbod aan vakken ruim en gevarieerd.

Wie wil, kan bovendien een aantal vakken in het Engels volgen.

Opleiding op mensenmaat

Kenmerkend voor de opleiding is de onderwijsvorm: kleine groepen, een grote toegankelijkheid van het docentenkorps en de organisatie van talrijke extra’s zoals studentenconferenties, gastlezingen en een thesiscompetitie.

Masterproef

Tot slot biedt de opleiding een intensieve en persoonlijke begeleiding bij de masterproef, het sluitstuk van de opleiding.

Het masterproeftraject, samen met het inleidende vak en de politiek-wetenschappelijke onderzoeksmethoden, staat centraal in de opleiding.

Detailed Course Facts

Tuition fee
 • EUR 610 per year (International

  Tuition fee for the international students.

  )
 • EUR 610 per year (EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
Start date
Credits (ECTS) 60 ECTS
Duration full-time 12 months
Languages
Delivery mode On Campus
Educational variant Full-time

Course Content

Bekijk de programma website voor meer informatie over het studieprogramma.

English Language Requirements

Before starting a programme, you need to have a basic knowledge of the Dutch language. Find Dutch courses on Language Learning Portal.

Requirements

Het programma richt zich tot studenten die na hun bacheloropleiding in de politieke en sociale wetenschappen (politieke wetenschappen, communicatiewetenschappen, sociologie) een grondige aanvulling binnen het vakgebied van de politieke wetenschappen beogen.

Rechtstreekse instroom:

•Bachelor in de communicatiewetenschappen
• Bachelor in de politieke wetenschappen
• Bachelor in de sociologie
• Bachelor in de sociaaleconomische wetenschappen

Instroom via een individueel voorbereidingsprogramma (max. 60 sp)

•Academische bachelors en masters in de humane wetenschappen

Instroom via een schakelprogramma (60 sp):

•Professionele bachelor in het communicatiemanagement
• Professionele bachelor in de journalistiek
• Professionele bachelor in het sociaal werk
• Professionele bachelor in het bedrijfsmanagement - rechtspraktijk

Vereiste voorkennis

De master in de vergelijkende en Europese politiek beoogt een vervolmaking in de discipline van de politieke wetenschappen. Een grondige theoretische, empirische en methodologische kennis van de politieke wetenschappen is daarom aangewezen. Deze kennis werd bij voorkeur vergaard binnen een bacheloropleiding in de sociale wetenschappen, maar kan ook verkregen zijn uit andere disciplines van de humane wetenschappen of door middel van een voorbereidings- of schakelprogramma.

Work Experience

No work experience is required.

We Are Helping Thousands of Students to Find a University Abroad!

Shivprasad
Fortunately enough I was able to find StudyPortals. Right from the start of the application to getting the confirmation of admission I was using StudyPortals.

Sign up for your personal newsletter and we will help you too.

We will send you all the information you need to find your dream study programme!

The Global Study Awards: get funded with up to £10,000 to study abroad

Together with the ISIC Association and British Council IELTS, StudyPortals offers you the chance to receive up to £10000 to expand your horizon and study abroad. We want to ultimately encourage you to study abroad in order to experience and explore new countries, cultures and languages.

Prepare yourself for Master degree

Find a Preparation Course