M.Sc. Verpleegkunde en de Vroedkunde

 • On Campus
 • 12 months
 • EUR610 per Year (International

  Tuition fee for the international students.

  )
  EUR610 per Year (EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
 • Dutch ( Find a course )
| Antwerpen, Belgium
De master in de verpleegkunde en de vroedkunde, University of Antwerp bouwt verder op de professionele bachelor in de verpleegkunde of de vroedkunde. De opleiding wordt daarom georganiseerd in samenwerking met de hogescholen die deze professionele bachelors aanbieden: de Artesis Hogeschool Antwerpen, de Karel de Grote-Hogeschool en de Hogeschool Zeeland.

Description

Advertisement

De master in de verpleegkunde en de vroedkunde bouwt verder op de professionele bachelor in de verpleegkunde of de vroedkunde. De opleiding wordt daaromgeorganiseerd in samenwerking met de hogescholen die deze professionele bachelors aanbieden: de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, de Karel de Grote-Hogeschool en de HZ University of Applied Sciences. Na deze professionele bachelor dien je eerst eenschakelprogramma van 60 studiepunten te volgen alvorens je met het masterprogramma kan starten.

Het programma omvat vier deeldomeinen:

 1. klinische vorming
 2. management en innovatie
 3. wetenschappelijk onderzoek
 4. academische vorming

Je toekomst

De master in de verpleegkunde en de vroedkunde biedt heel wat jobmogelijkheden. Je kan aan de slag in ziekenhuizen, gezondheidscentra, thuiszorgorganisaties, ziektekostenverzekeraars, overheidsinstellingen op het gebied van de gezondheidszorg en onderzoeksinstituten. Je kan je werkterrein verder uitdiepen in één van de vier rollen waarop de opleiding jou voorbereidt: clinical leader, onderzoeker, evidence based deskundige en academicus.

Detailed Course Facts

Start dates and application deadlines

Started in

 • There is no deadline for this start date.

Dates reflect the university's timezone.

Tuition fee
 • EUR610 per year ( International

  Tuition fee for the international students.

  )
 • EUR610 per year ( EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
Credits (ECTS) 60 ECTS
Duration full-time 12 months
Languages
Delivery mode On Campus
Educational variant Full-time

Course Content

Om het diploma van master in de verpleegkunde en de vroedkunde te behalen, moet je een schakel- en een masterprogramma van elk 60 studiepunten volgen. De opleiding omvat vier leerdomeinen, opgedeeld in opleidingsonderdelen, die verwwijzen naar vier rollen uit het beroepsprofiel en die de rode draad vormen doorheen je opleiding:

 1. klinische vorming
 2. management en innovatie
 3. wetenschappelijk onderzoek
 4. academische vorming

De opleiding werkt met conceptuele, vaardigheids- en integrale leerlijnen, aangevuld met studieloopbaanbegeleiding en ondersteuning bij het verwerven van professionele ervaring.

Door het gebruik van verschillende leervormen is het aantal ‘klassieke’ lesuren beperkt tot 12 uur per week. De lesdagen in het schakeljaar zijn dinsdag van 14 tot 21 uur en donderdag van 15 tot 22 uur.

English Language Requirements

Before starting a programme, you need to have a basic knowledge of the Dutch language. Find Dutch courses on Language Learning Portal.

Requirements

Instroom via een schakelprogramma

 • •professionele bachelor in de verpleegkunde of de vroedkunde

International students should consider taking a Pre-Master to gain access to universities in Belgium when:

 • You are considered ineligible for admission
 • You need to improve your academic, study, research or language skills
Search all Pre-Masters

More Information

Accreditation

All study programmes at the University of Antwerp received accredidation from NVAO (Dutch-Flemish Accreditation Organisation).

We Are Helping Thousands of Students to Find a University Abroad!

Shivprasad
Fortunately enough I was able to find StudyPortals. Right from the start of the application to getting the confirmation of admission I was using StudyPortals.

Sign up for your personal newsletter and we will help you too.

We will send you all the information you need to find your dream study programme!

The Global Study Awards: get funded with up to £10,000 to study abroad

Together with the ISIC Association and British Council IELTS, StudyPortals offers you the chance to receive up to £10000 to expand your horizon and study abroad. We want to ultimately encourage you to study abroad in order to experience and explore new countries, cultures and languages.

Enter your qualifications