M.Sc. Wiskunde: FinanciŽle Wiskunde

  • On Campus
  • 24 months
  • EUR610 Year (Non-EEA)
  • Dutch
University of Antwerp | Antwerp, Belgium
Het masterprogramma is opgesteld in een samenwerkingsverband met de vakgroep wiskunde van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), waardoor je als student van de ene universiteit opleidingsonderdelen van je masterprogramma kan volgen aan de andere universiteit. Hierdoor heb je niet alleen een zeer ruime keuze, maar ook de mogelijkheid je horizon te verbreden, wat leerstof, docenten en medestudenten betreft.

Description of Wiskunde: FinanciŽle Wiskunde

Advertisement

De afstudeerrichting financiële wiskunde is een interdisciplinair programma met bijzondere aandacht voor het modelleren en oplossen van financieel wiskundige problemen. Je krijgt een breed gamma aan opleidingsonderdelen uit de toegepaste en financiële wiskunde en economie. Je volgt cursussen in numerieke wiskunde, kansrekening, statistiek, analyse, financiële optietheorie en actuariële wiskunde. Dit programma wordt in samenwerking met de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en de vakgroep wiskunde van de VUB gegeven.

Detailed Course Facts

Tuition fee
  • EUR 610 Year (Non-EEA)
  • EUR 610 Year (EEA)
Start date September  2015
Credits (ECTS) 120 ECTS
Duration full-time 24 months
Languages
  • Dutch
Delivery mode On Campus
Educational variant Full-time

Course Content

Bekijk de programma website voor meer informatie over het studieprogramma.

Requirements for Wiskunde: FinanciŽle Wiskunde

De masteropleiding richt zich in de eerste plaats tot studenten die de bachelor in de wiskunde afgerond hebben. Bachelors in een ander wetenschappelijk studiegebied, die al een behoorlijk pakket wiskunde gevolgd hebben, kunnen ook in overweging genomen worden. Voorwaarde is dat zij ten minste een individueel samengesteld, aanvullend wiskundeprogramma met succes hebben afgelegd.Voorkennis van de wiskunde die in de bacheloropleiding aan bod komt is vereist. Naargelang je keuze voor één van de drie afstudeerrichtingen kan een zekere gerichte voorkennis ook nuttig zijn. Voor de afstudeerrichting financiële wiskunde is kennis van economie nuttig, maar niet noodzakelijk.

Work Experience for Wiskunde: FinanciŽle Wiskunde

No work experience is required.

More Information

The Global Study Awards: get funded with up to £10,000 to study abroad

Together with the ISIC Association and British Council IELTS we offer you the chance to receive up to £10,000 to expand your horizon and study abroad. We want to ultimately encourage you to study abroad in order to experience and explore new countries, cultures and languages.