M.Sc. Wiskunde: FinanciŽle Wiskunde

 • On Campus
 • 24 months
 • EUR610 per Year (International

  Tuition fee for the international students.

  )
  EUR610 per Year (EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
 • Dutch ( Find a course )
University of Antwerp | Antwerp, Belgium
Het masterprogramma is opgesteld in een samenwerkingsverband met de vakgroep wiskunde van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), waardoor je als student van de ene universiteit opleidingsonderdelen van je masterprogramma kan volgen aan de andere universiteit. Hierdoor heb je niet alleen een zeer ruime keuze, maar ook de mogelijkheid je horizon te verbreden, wat leerstof, docenten en medestudenten betreft.

Description

Advertisement

De afstudeerrichting financiële wiskunde is een interdisciplinair programma met bijzondere aandacht voor het modelleren en oplossen van financieel wiskundige problemen. Je krijgt een breed gamma aan opleidingsonderdelen uit de toegepaste en financiële wiskunde en economie. Je volgt cursussen in numerieke wiskunde, kansrekening, statistiek, analyse, financiële optietheorie en actuariële wiskunde. Dit programma wordt in samenwerking met de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en de vakgroep wiskunde van de VUB gegeven.

Detailed Course Facts

Tuition fee
 • EUR 610 per year (International

  Tuition fee for the international students.

  )
 • EUR 610 per year (EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
Start date
Credits (ECTS) 120 ECTS
Duration full-time 24 months
Languages
Delivery mode On Campus
Educational variant Full-time

Course Content

Bekijk de programma website voor meer informatie over het studieprogramma.

English Language Requirements

Before starting a programme, you need to have a basic knowledge of the Dutch language. Find Dutch courses on Language Learning Portal.

Requirements

De masteropleiding richt zich in de eerste plaats tot studenten die de bachelor in de wiskunde afgerond hebben. Bachelors in een ander wetenschappelijk studiegebied, die al een behoorlijk pakket wiskunde gevolgd hebben, kunnen ook in overweging genomen worden. Voorwaarde is dat zij ten minste een individueel samengesteld, aanvullend wiskundeprogramma met succes hebben afgelegd.Voorkennis van de wiskunde die in de bacheloropleiding aan bod komt is vereist. Naargelang je keuze voor één van de drie afstudeerrichtingen kan een zekere gerichte voorkennis ook nuttig zijn. Voor de afstudeerrichting financiële wiskunde is kennis van economie nuttig, maar niet noodzakelijk.

Work Experience

No work experience is required.

We Are Helping Thousands of Students to Find a University Abroad!

Shivprasad
Fortunately enough I was able to find StudyPortals. Right from the start of the application to getting the confirmation of admission I was using StudyPortals.

Sign up for your personal newsletter and we will help you too.

We will send you all the information you need to find your dream study programme!

The Global Study Awards: get funded with up to £10,000 to study abroad

Together with the ISIC Association and British Council IELTS, StudyPortals offers you the chance to receive up to £10000 to expand your horizon and study abroad. We want to ultimately encourage you to study abroad in order to experience and explore new countries, cultures and languages.

Prepare yourself for Master degree

Find a Preparation Course