LL.M. Fiscaal recht

University of Antwerp

Tuition fee:
 • € 1,510 / Year (EEA)
 • € 1,510 / Year (Non-EEA)
Start date: September  2015
Credits (ECTS): 60 ECTS
Duration full-time: 12 months
Languages:
 • Dutch
Location:
Disciplines:
Delivery mode: On Campus
Educational variant: Full-time

Show more

Your Details
Thank You

Become a StudyPortals member and get access to exclusive information, like scholarships, related to your favourite programme!

Please enter your full name.

Something went wrong. Please try again here.

Confirmation e-mail address does not match.

Confirmation e-mail address does not match.

An account with this e-mail already exists. Please log in here.

Are you already a StudyPortals Member?
Find all members only information here

Next

Thank you! Please check your e-mail to activate your account. Once your membership account is activated, you can find all information here.

You can also find alternative Masters here

Description

Advertisement

De opleiding wil een diepgaande kennis en onderzoeksvaardigheid verschaffen in de diverse deelgebieden van het fiscaal recht. Gelet op de vaak onduidelijke en snel wijzigende belastingwetteksten wordt bij de opleiding de nadruk gelegd op het bijbrengen van vaardigheden om zelfstandig, creatief en synthesegericht de belastingwetgeving te bestuderen. In dit kader wordt uiteraard aandacht besteed aan de wisselwerking tussen het belastingrecht enerzijds en de andere rechtstakken en economische disciplines anderzijds. Waarheen?
De afgestudeerde Master in het Fiscaal recht is in staat om, mede afhankelijk van zijn vooropleiding, als een autonoom en creatief fiscalist door zijn specialisatie in het fiscaal recht een succesvolle beroepsloopbaan uit te bouwen als fiscaal advocaat, belastingconsulent, bedrijfsjurist, fiscaal medewerker in het notariaat, ambtenaar bij de Federale overheidsdienst Financiën of bij de regionale overheidsdiensten, als magistraat, in het onderwijs, of als wetenschappelijk vorser aan een universiteit of hogeschool.

Contents

Bij de vormgeving van het programma is bewust de nadruk gelegd op de interdisciplinariteit van het programma. Daarbij staat de wisselwerking centraal tussen enerzijds de verschillende onderdelen van het belastingrecht en anderzijds het belastingrecht en andere rechtstakken en economische disciplines.

Bijzondere aandacht gaat naar de implementering van de verworven kennis in concrete gevallen en naar een gezond evenwicht tussen het verwerven van een theoretische en op de praktijk gerichte kennis van het belastingrecht. Een gedifferentieerde academische staf met wortels in o.m. de academische wereld, de advocatuur, het bedrijfsleven en de administratie, staat ook borg voor een op de praktijk gerichte aanpak.

De opleiding Fiscaal recht heeft door deze aanpak inmiddels een eigen vaste plaats verworven in het Vlaamse universitair onderwijsaanbod.

Requirements

Deze opleiding richt zich tot juristen en economen. Het programma is toegankelijk voor houders van een academisch diploma van: * licentiaat/master in de rechten

* licentiaat/master in de economische of toegepaste economische wetenschappen

* handelsingenieur (universiteit of hogeschool)

* licentiaat/master in de handelswetenschappen.

Je kan vrijstellingen aanvragen tot en met de eerste dag van het academiejaar 2012-2013. Niet-juristen moeten slagen in een schriftelijke toelatingsproef met mondelinge toelichting, onder het toezicht van de coördinator prof. dr. Bruno Peeters. De proef vindt begin juli en midden september plaats. Voorafgaande inschrijving bij het secretariaat van de opleiding is verplicht!

Scholarships

  There are more scholarships available for this study programme

  to find more related scholarships for this programme.
  Not a member yet? Create an account and join +150 000 StudyPortals members.

  Create a free account now!

  • Save and compare your favourite study programmes
  • Apply for the
   € 1000 scholarship
   awarded by StudyPortals each three months
  • Receive personal updates helping you to find the right study programme for you
  Sign up for free or log in

  We are helping thousands of students to find a university abroad!

  Shivprasad
  Fortunately enough I was able to find StudyPortals. Right from the start of the application to getting the confirmation of admission I was using StudyPortals.
  Shivprasad - India

  Sign up for your personal newsletter and we will help you too.

  We will send you all the information you need to find your dream study programme!


  Welcome to StudyPortals chat
  Thank you
  Thank you for your question. We will get back to you soon! The reply will be sent to your account which you can activate via the e-mail you just received. Find more study programmes
  anywhere