LL.M. Fiscaal recht

 • On Campus
 • 12 months
 • EUR1510 per Year (International

  Tuition fee for the international students.

  )
  EUR1510 per Year (EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
 • Dutch ( Find a course )
University of Antwerp | Antwerp, Belgium
De opleiding wil een diepgaande kennis en onderzoeksvaardigheid verschaffen in de diverse deelgebieden van het fiscaal recht. Gelet op de vaak onduidelijke en snel wijzigende belastingwetteksten, wordt bij de opleiding de nadruk gelegd op het bijbrengen van vaardigheden om zelfstandig, creatief en synthesegericht de belastingwetgeving te bestuderen.

Description

Advertisement

De opleiding wil een diepgaande kennis en onderzoeksvaardigheid verschaffen in de diverse deelgebieden van het fiscaal recht. Gelet op de vaak onduidelijke en snel wijzigende belastingwetteksten wordt bij de opleiding de nadruk gelegd op het bijbrengen van vaardigheden om zelfstandig, creatief en synthesegericht de belastingwetgeving te bestuderen. In dit kader wordt uiteraard aandacht besteed aan de wisselwerking tussen het belastingrecht enerzijds en de andere rechtstakken en economische disciplines anderzijds.

Waarheen?

De afgestudeerde Master in het Fiscaal recht is in staat om, mede afhankelijk van zijn vooropleiding, als een autonoom en creatief fiscalist door zijn specialisatie in het fiscaal recht een succesvolle beroepsloopbaan uit te bouwen als fiscaal advocaat, belastingconsulent, bedrijfsjurist, fiscaal medewerker in het notariaat, ambtenaar bij de Federale overheidsdienst Financiën of bij de regionale overheidsdiensten, als magistraat, in het onderwijs, of als wetenschappelijk vorser aan een universiteit of hogeschool.

Detailed Course Facts

Tuition fee
 • EUR 1510 per year (International

  Tuition fee for the international students.

  )
 • EUR 1510 per year (EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
Start date
Credits (ECTS) 60 ECTS
Duration full-time 12 months
Languages
Delivery mode On Campus
Educational variant Full-time

Course Content

Bij de vormgeving van het programma is bewust de nadruk gelegd op de interdisciplinariteit van het programma. Daarbij staat de wisselwerking centraal tussen enerzijds de verschillende onderdelen van het belastingrecht en anderzijds het belastingrecht en andere rechtstakken en economische disciplines.

Bijzondere aandacht gaat naar de implementering van de verworven kennis in concrete gevallen en naar een gezond evenwicht tussen het verwerven van een theoretische en op de praktijk gerichte kennis van het belastingrecht. Een gedifferentieerde academische staf met wortels in o.m. de academische wereld, de advocatuur, het bedrijfsleven en de administratie, staat ook borg voor een op de praktijk gerichte aanpak.

De opleiding Fiscaal recht heeft door deze aanpak inmiddels een eigen vaste plaats verworven in het Vlaamse universitair onderwijsaanbod.

English Language Requirements

Before starting a programme, you need to have a basic knowledge of the Dutch language. Find Dutch courses on Language Learning Portal.

Requirements

Deze opleiding richt zich tot juristen en economen. Het programma is toegankelijk voor houders van een academisch diploma van:
 • licentiaat/master in de rechten
 • licentiaat/master in de economische of toegepaste economische wetenschappen
 • handelsingenieur (universiteit of hogeschool)
 • licentiaat/master in de handelswetenschappen.
Je kan vrijstellingen aanvragen tot en met de eerste dag van het academiejaar 2012-2013. Niet-juristen moeten slagen in een schriftelijke toelatingsproef met mondelinge toelichting, onder het toezicht van de coördinator prof. dr. Bruno Peeters. De proef vindt begin juli en midden september plaats. Voorafgaande inschrijving bij het secretariaat van de opleiding is verplicht!

Work Experience

No work experience is required.

We Are Helping Thousands of Students to Find a University Abroad!

Shivprasad
Fortunately enough I was able to find StudyPortals. Right from the start of the application to getting the confirmation of admission I was using StudyPortals.

Sign up for your personal newsletter and we will help you too.

We will send you all the information you need to find your dream study programme!

The Global Study Awards: get funded with up to £10,000 to study abroad

Together with the ISIC Association and British Council IELTS, StudyPortals offers you the chance to receive up to £10000 to expand your horizon and study abroad. We want to ultimately encourage you to study abroad in order to experience and explore new countries, cultures and languages.

Prepare yourself for Master degree

Find a Preparation Course