M.Sc. Huisartsgeneeskunde

 • On Campus
 • 24 months
 • EUR340 per Year (International

  Tuition fee for the international students.

  )
  EUR340 per Year (EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
 • Dutch ( Find a course )
| Antwerpen, Belgium
Master-na-master in de huisartsgeneeskunde, University of Antwerp Om de academische graad van huisarts te verwerven moet de masteropleiding huisartsgeneeskunde worden gevolgd. De student die deze opleiding volgt wordt ‘Huisarts in opleiding’ (HAIO) genoemd

Description

Advertisement

Master-na-master in de huisartsgeneeskunde, University of Antwerp

Op het einde van jaar 6 heb je je een belangrijke hoeveelheid van medische kennis, vaardigheden en attituden eigen gemaakt. De praktische toepassingen en ervaring om deze als huisarts te kunnen gebruiken ontbreekt nog. De grote diversiteit aan problemen maakt dit beroep boeiend en uitdagend.

Tijdens de sterk interactieve huisartsopleiding groei je uit tot huisarts; én als clinicus én als wetenschapper én als persoon.

Op het einde van jaar 7 ben je klaar voor het zelfstandig werk in jaar 8 en 9 onder begeleiding van een ervaren huisarts. Voor dat zelfstandig werk wordt je uiteraard verloond.

Vanaf academiejaar 2018 is de basisopleiding afgesloten na het zesde jaar en ben je betaald vanaf jaar 7.

Je toekomst

Je kan werken in verschillende omgevingen zoals een associatie tot grote groepspraktijk. Je kan kiezen voor wisselende tijdsbestedingen waarbij naast je professie ook een persoonlijk leven heel goed uit te bouwen is.

Daarnaast kan het klinische werk gecombineerd worden met een brede waaier van andere activiteiten. We noemen hier zelf verrichten van wetenschappelijk onderzoek, opleider worden in je eigen praktijk of aan een Universiteit, preventieve taken uitwerken zoals bij Kind en Gezin, coördinerend arts in een woon zorg centrum en andere klinische en managementfuncties zijn mogelijk.

Je kan met je diploma ook aan de slag in de hele Europese Unie en daarbuiten.

Detailed Course Facts

Start dates and application deadlines

Started in

 • There is no deadline for this start date.

Dates reflect the university's timezone.

Tuition fee
 • EUR340 per year ( International

  Tuition fee for the international students.

  )
 • EUR340 per year ( EEA

  European Economic Area tuition fee is applicable to the students from EU countries, Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland.

  )
Credits (ECTS) 120 ECTS
Duration full-time 24 months
Languages
Delivery mode On Campus
Educational variant Full-time

Course Content

Voor de academische graad van huisarts moet je de opleiding master in de huisartsgeneeskunde volgen. Tijdens de opleiding ben je dan alvast ‘huisarts in opleiding’ (HAIO). De opleiding is sterk leeragenda en portfoliogestuurd. Je plant zelf hoe je op het einde van de beroepsopleiding de eindtermen bereikt.

De totale duur van de beroepsopleiding is drie jaar (waarbij het eerste jaar kan samenvallen met het zevende jaar van het basiscurriculum geneeskunde). De master opleiding omvat het tweede en derde jaar van de specifieke opleiding in de huisartsgeneeskunde. De twee studiejaren bestaan uit een voltijdse en bezoldigde praktijkstages (bij een aangestelde praktijkopleider) en deelname aan groepsbijeenkomsten (seminaries) die worden begeleid door een stagemeester-coördinator. Daarnaast zijn er ook thematische opleidingssessies en vormen van ‘afstandsleren’. Als afronding van de opleiding wordt een masterproef afgelegd.

Toetsen van je voortgang

De toetsing bestaat uit:

 • een schriftelijke kennistoets met multiplechoicevragen,

 • een mondelinge proef waarbij je via zelf aangebrachte casussen toont in welke mate je; huisartsgeneeskundig problemen kan oplossen,

 • een stationsproef, waarbij je door praktijkopleiders geobserveerd en gescoord wordt via observatieschalen,

 • een beoordeling van de praktijkstages, persoonlijke opleidingsportfolio en seminaries,

English Language Requirements

Before starting a programme, you need to have a basic knowledge of the Dutch language. Find Dutch courses on Language Learning Portal.

Requirements

Toelatingsvoorwaarden

Met toelating

 • diploma van master in de geneeskunde; voorleggen van het attest ‘voorbereidingsprogramma huisartsgeneeskunde’ is een inschrijvingsvereiste.

Studenten die nog het huisartsgedeelte van de master in de geneeskunde moeten volgen (normaal 30 studiepunten) worden ingeschreven in het ‘voorbereidingsprogramma huisartsgeneeskunde’.

International students should consider taking a Pre-Master to gain access to universities in Belgium when:

 • You are considered ineligible for admission
 • You need to improve your academic, study, research or language skills
Search all Pre-Masters

We Are Helping Thousands of Students to Find a University Abroad!

Shivprasad
Fortunately enough I was able to find StudyPortals. Right from the start of the application to getting the confirmation of admission I was using StudyPortals.

Sign up for your personal newsletter and we will help you too.

We will send you all the information you need to find your dream study programme!

The Global Study Awards: get funded with up to £10,000 to study abroad

Together with the ISIC Association and British Council IELTS, StudyPortals offers you the chance to receive up to £10000 to expand your horizon and study abroad. We want to ultimately encourage you to study abroad in order to experience and explore new countries, cultures and languages.

Enter your qualifications